Ο απόλυτος οδηγός για το ορθοπεδικοσ

Ο απόλυτος οδηγός για το ορθοπεδικοσ

Ο απόλυτος οδηγός για το ορθοπεδικοσ

Blog Article

Μια κριτική του ορθοπεδικοσ


Η κατάσταση αυτή ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν διορθωθεί άμεσα. Δείτε τις συχνότερες παθήσεις του γόνατος.Ο ορθοπεδικός χειρουργός ή ο αθλητίατρος θα σας διαφωτίσει σχετικά με την πάθηση που έχει προκληθεί.


ορθοπεδικοσορθοπεδικοσ
Το όνομα «Ορθοπαιδική» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1741 από το γάλλο ιατρό Νicolas Andry , καθηγητή στο πανεπιστήμιο των Παρισίων από τις ελληνικές λέξεις «Ορθόν» και «Παιδίον» (Ίσιο παιδί). Στην Ελλάδα το όνομα Ορθοπαιδική βρέθηκε να γράφεται με ε από το «Ορθός» και «Πέδη» αλλάζοντας την ιστορική του ετυμολογία και προέλευση.




Διαβάστε περισσότερα : ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ (ορθοπεδικοσ).


Το όνομα Ορθοπαιδική εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία το 1741. Το σχημάτισε ο Γάλλος ιατρός Nicolas Andry (1658-1742), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων από τις ελληνικές λέξεις “Ορθός” και “Παιδίον” (ίσιο παιδί) και το παρουσίασε στο βιβλίο του «Traite d΄ orthopédie ou l΄art de prevenir et corriger dans les enfants les difformites du corps» «Πραγματεία περί ορθοπαιδικής ή τέχνη της προλήψεως και διορθώσεως των σωματικών δυσπλασιών (ή παραμορφώσεων) στα παιδιά».


Λεπτομερείς σημειώσεις για ορθοπεδικοσ


ορθοπεδικοσορθοπεδικοσ
Το όνομα αυτό έγινε αποδεκτό προοδευτικά από όλα σχεδόν τα κράτη και σιγά σιγά επεκτάθηκε και στους ενήλικες. Ειδικά η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών, η μεγαλύτερη στον κόσμο (αριθμεί 20 χιλιάδες περίπου μέλη), πέραν της αποδοχής του ονόματος Ορθοπαιδική, τοποθέτησε στο κέντρο του εμβλήματός της τις λέξεις “Ορθόν Παιδίον” με ελληνικούς χαρακτήρες.


Στην Ελλάδα το όνομα Ορθοπαιδική βρέθηκε να γράφεται με ε από το “Ορθός” και “Πέδη” (τροχοπέδη) αλλάζοντας την ιστορική του ετυμολογία και προέλευση. Πουθενά δεν αναφέρεται πότε, πώς και από ποιους έγινε αυτή η αλλαγή, οπωσδήποτε όμως δεν έγινε από κανένα συλλογικό όργανο και βεβαίως ούτε από τον κ. Χρυσοσπάθη, πρώτο ΄Ελληνα καθηγητή Ορθοπαιδικής, ο οποίος απλώς το δέχθηκε, αν και δεν συμφωνούσε με την προέλευση από το “Ορθός” και “Πέδη” (ορθοπεδικοσ).




Φαίνεται λοιπόν ότι μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα το όνομα Ορθοπαιδική εγράφετο με αι, όπως αναφέρεται στο λεξικό «Ιατρική» του υφηγητού της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Καρυοφύλλη (Β΄τόμος, σελίδα 370, έκδοση 1896) και επιβεβαιώνεται από τον καθηγητή Ι. Χρυσοσπάθη στο βιβλίο του «Ορθοπεδική» (έκδοση 1932, σελίδα 5) με τη φράση: «δι΄ ό και απεκάλεσεν ταύτην ο Andry «Ορθοπαιδική» εκ του “Ορθός” και “Παις”» και συνεχίζει: «το όνομα αυτό του ημέτερου κλάδου διετηρήθη μέχρι των ημερών ημών (αρχές του 20ου αιώνα)».


Μπαμπινιώτη (σελίδα 1728) αποδίδει το ελληνικό αι όπως pédiatrique: παιδιατρική, pédagogie: παιδαγωγική, péderastie: παιδεραστία κ.ά. Και εκ των υστέρων ανεζήτησαν ρίζες στην ελληνική γλώσσα για να το στηρίξουν. Διότι είναι παράδοξο, εκείνοι που άλλαξαν την ονομασία “Ορθοπαιδική” σε “Ορθοπεδική”, επειδή δεν τους ικανοποιούσε, να μη δημιούργησαν ένα καινούργιο διαφορετικό όνομα πιο αντιπροσωπευτικό κατά τη γνώμη τους αλλά να πήραν το ιστορικό όνομα και να αλλοίωσαν την ετυμολογία του αφήνοντάς το φωνητικά ακριβώς το ίδιο.


Οι βασικές αρχές του ορθοπεδικοσ


Η σκέψη μήπως γίνει εκμετάλλευση από τους κύκλους αυτούς του εξωτερικού, της αδικαιολόγητης αλλαγής του ονόματος “Ορθοπαιδική” σε “Ορθοπεδική” στην Ελλάδα από το αρχικό του Andry έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα. Η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ορθοπαιδικής Εταιρείας (ΕΕΧΟΤ) μετά από εισήγηση πολλών καθηγητών Ορθοπαιδικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και ύστερα από πολλές συζητήσεις αφού ζήτησε τη γνώμη τριών καθηγητών γλωσσολογίας από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αποδέχθηκε το 1997 την επαναφορά του ονόματος “Ορθοπαιδική” στις ιστορικές του ρίζες γράφοντάς το με αι, όπως ακριβώς το σχημάτισε το 1741 ο καθηγητής Nicolas Andry από τις ελληνικές λέξεις “Ορθόν Παιδίον”.


Και τα δύο ονόματα είναι σωστά και τα δύο δεν καλύπτουν πλήρως όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής σήμερα. Το θέμα είναι καθαρά ιστορικό και η απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας να γράψει το όνομα «Ορθοπαιδική» με αι δεν σημαίνει αλλαγή ονόματος, αλλά επαναφορά του ονόματος στις ιστορικές του ρίζες όπως το πρωτοσχημάτισε ο καθηγητής N.


ορθοπεδικοσορθοπεδικοσ
Θα ήταν τραγικό ένας καθηγητής από άλλη χώρα να δίνει πριν από 260 χρόνια ελληνικό όνομα σε Διαβάστε περισσότερα ένα καινούργιο κλάδο της ιατρικής τιμώντας την ελληνική γλώσσα όταν δεν υπήρχε ελληνικό κράτος, το όνομα αυτό να γίνεται αποδεκτό περισσότερες πληροφορίες από τις Ορθοπαιδικές Εταιρείες όλου σχεδόν του κόσμου και η Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία να απεμπολεί την τιμή αλλάζοντας μόνο αυτή το όνομα. ορθοπεδικοσ.


Π. Συμεωνίδης Καθηγητής Ακαδημαϊκός (ΑΜ) Πρόεδρος Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών. Dr.Ανδρέας Καραγιάννης M.D. Ph. D.


Κορυφαίες οδηγίες για ορθοπεδικοσ


Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1 185 47 Νέο Φάληρο


Στο Ορθοπαιδικό τμήμα της Κλινικής εκτελούνται ετησίως εκατοντάδες ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Πολλές από αυτές απαιτούν νοσηλεία, ενώ άλλες εκτελούνται σε εξωτερικούς ασθενείς με ελάχιστη παραμονή στην Κλινική. Οι πιο συχνές επεμβάσεις που γίνονται καθημερινά περιλαμβάνουν:Αρθροπλαστικές Αρθροσκοπήσεις γόνατοςΚατάγματα και τραύματα του μυοσκελετικού συστήματοςΕπεμβάσεις χεριούΕπεμβάσεις μικροχειρουργικήςΕπεμβάσεις ποδιού Επεμβάσεις σπονδυλικής στήληςΕπεμβάσεις σε παιδιά‍‍ Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων και Αρθροσκοπικής ΧειρουργικήςΤμήμα Μυοσκελετικής ΟγκολογίαςΤμήμα Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και ΓόνατοςΤμήμα ΠαιδοορθοπαιδικήςΤμήμα Χειρουργικής Χεριού και ΜικροχειρουργικήςΤμήμα Χειρουργικής Σπονδυλικής ΣτήληςΤμήμα Χειρουργικής Ώμου και ΑγκώναΤμήμα Χειρουργικής Ποδιού και Ποδοκνημικής Στο Ορθοπαιδικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» θα λάβετε εξειδικευμένη φροντίδα από ειδικούς χειρουργούς ορθοπαιδικούς με μεγάλη εμπειρία, βαθιά γνώση και σύγχρονη εκπαίδευση πάνω σε όλα τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα της ορθοπαιδικής χειρουργικής.




Κάθε επιμέρους τμήμα στελεχώνεται από εξειδικευμένους χειρουργούς και θεραπευτές, με μοναδικό στόχο τη θεραπεία ασθενών με παθήσεις και προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος. ‍ Διαγνωστικά, η Κλινική διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στη διάγνωση των παθήσεων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Θεραπευτικά, πέντε σύγχρονα ακτινοσκοπικά μηχανήματα (C-arm), μεταξύ των οποίων και ένα μικρό (mini C-arm), βοηθούν τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς να εκτελούν πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια και περισσότερες πληροφορίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Η Κλινική μας διαθέτει επίσης πέντε τελευταίας τεχνολογίας χειρουργικά μικροσκόπια που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις μικροχειρουργικής και σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, οι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με σύστημα κάθετης ροής αέρα, μειώνουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο των χειρουργικών λοιμώξεων. Επίκεντρο της θεραπευτικής προσέγγισης του τμήματος αποτελεί ο ασθενής ως άνθρωπος. Στόχος μας δεν είναι μόνο η θεραπεία του ορθοπαιδικού προβλήματος, αλλά και η ανακούφιση του ασθενούς από το άγχος και την ανασφάλεια που δημιουργείται με την εμφάνιση οποιασδήποτε νόσου.

Report this page